Meisjes en voetbal

IMG_4867

– tekst Roumaisae Azoufri, foto Socrates Pacio –

Vandaag heb ik drie meisjes geïnterviewd over voetbal. volgens veel mensen een jongenssport. De interviews gingen over waarom er toch meisjes zijn die denken dat voetbal hun ding is.De vragen die ik had gesteld waren: wanneer ben je begonnen met voetballen en waarom? Zit je op een voetbal club? Welke?Ben je heel goed in voetbal of valt het mee? Zijn jongens beter in voetbal dan meisjes of is dat onzin? Als het zo is waarom denk je dat dan?

Het viel me op dat de meeste meisjes vinden dat voetbal leuk is omdat je dan sportief bezig bent. Ze waren er niet mee eens toen  ik vroeg of jongens beter zijn in voetbal omdat ze vinden dat het ligt aan hoeveel ze oefenen, de jongens oefenen nou eenmaal veel meer, daarom kunnen ze het beter. En het is per persoon verschillend: of je sportief, of je van rennen houdt en van zweten.

Ik hoop dat u het een goed stuk vond, als u nog wat te zeggen heeft, zet het dan in de reacties :p

 

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website