Speeltuin De Boom weer open

– interviews Rumeysa Deveci en Mandy Wijnans, foto’s Sarah en Rumeysa Deveci –

Elly Ramaker
Elly Ramaker

Op 25 juni werd de vernieuwde speeltuin De Boom bij de Multatulischool geopend. De speeltuin is al heel oud. Elly Ramaker werkt al 49 jaar als vrijwilligster in het speeltuinbestuur. ‘Ik heb als kind hier in de buurt gewoond en gespeeld. Het was wel een troep geworden en ik ben blij dat het is opgeknapt. De kinderen hebben er veel aan meegewerkt. Het zou nog fijner zijn als de kinderen en vaders en moeder meehelpen zodat het zo mooi blijft.’

Dorith en Huug van Zoneparc

Zoneparc

De mensen die het hebben bedacht zijn Dorith Schutte en Huug Duin van Zoneparc. Zij maken speeltuinen omdat ze het belangrijk vinden voor kinderen om te spelen en te sporten. Ze willen dat er meer te doen is voor jongens dan voetballen. Daarom zijn er in de speeltuin nu veel verschillende dingen die je kunt doen. En er komt een kast waarin je alle speelgoed kunt bewaren die je niet meteen nodig hebt. Dan kun je steeds andere dingen kiezen.

Enrico Kruydenhof

Spelen

Enrico Kruydenhof gaat bijna beginnen met een van de spellen: een race op emmertjes lopen. Hij werkt bij het buurtpraktijkteam. Hij werkt ook bij de andere speeltuin op het Hertspieghelplein. Hij vindt met kinderen werken heel leuk.

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website