Marrakech in Erasmuspark

– interview en foto’s Zara Zieter-

buikdansles
buikdansles

Tijdens het festival WESTwaARTS in het Erasmuspark werd een deel van het park even omgetoverd in een plein uit Marrakech, Djemaa el Fna, waar altijd van alles gebeurt.  Eten, henna schilderen, buikdansen, zelfgemaakte kaarsen en armbandjes en je kon je er zelfs de toekomst laten voorspellen. Amsterdams-Marokkaanse kinderen en hun ouders deden het en Operatie Periscoop organiseerde het. Margreet van der Vlies vertelt waarom.

Henne schilderen op je handen
Henna schilderen

‘Toen ik bouwkunde studeerde, liep ik stage op Curacao. Daar merkte ik dat je heel goed met kinderen over hun huis en hun buurt kunt praten.  Zo leer je veel over wat belangrijk is voor  de omgeving en wat kinderen daarbij voelen.’

Margreet van der Vlies
Margreet van der Vlies

‘In 2010 ben ik samen met Yehudi van de Pol begonnen met Operatie Periscoop. Daarmee maken we kunst met kinderen uit de Gulden Winckelbuurt en ook met hun ouders. Dat is leuk en belangrijk tegelijk. Kinderen leren over de buurt en de buurt leert ook wat kinderen belangrijk vinden.’

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website