Kunst op de Wiltzanghschool

OuiamIMG_2235

– Interviews Lize van Goor, Rumeysa Deveci (groep7), foto’s Sarah Deveci (groep 6) –

De graffiti van Ouiam Dada was het mooiste kunstwerk uit groep 7, vond Rumeysa. ‘Ik houd van veel kleuren,’ zegt Ouiam. Ze heeft er een duiveltje bij gemaakt omdat ze het vet vindt, maar ze vindt de engel ook leuk. 

Het stilleven Marielou van Munster vond Sarah Devci het mooiste uit haar klas. Marielou: ‘We moesten deze fruitschaal tekenen en nog andere opdrachten doen. Ik vond de graffiti nog leuker. Ik teken zelf thuis ook, dan maak ik verhaaltjes met tekeningen erbij. Ik ben begonnen een boek te schrijven over een meisje dat Isa heet en allemaal avonturen beleeft.’

meester jaap douma

 ‘Vaak werk je op school alleen met je hoofd, maar nu wilden we iets doen met je handen,’ zegt meester Jaap Douma van basisschool De Wiltzangh. Hij organiseerde samen met de juffen een kunstproject waarbij alle klassen meededen. ‘Twee jaar geleden deden we dit ook, maar dan alleen met de onderbouw. Dat was zo leuk dat we het hebben uitgebreid.’

lize, rumeysa en ouiam

 

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website