Buurtcoördinator Jutta Bartels beslist samen met de buurt

hart van gibraltar

– interview Rumeysa Deveci, foto’s Sarah Deveci – Sinds drie jaar werkt Jutta Bartels voor de Gibraltarbuurt als buurtcoördinator. Ze vindt het heel leuk werk, omdat je allemaal verschillende dingen kunt doen.Ze wil altijd weten wat mensen uit de buurt willen. ‘We willen weten hoe het gaat met de buurt en wat we kunnen veranderen en met wie we kunnen samenwerken.’

‘Er komt minder geld voor de buurt,’ zegt Jutta. ‘Dat betekent niet dat er niks meer gebeurt, maar dat je nog beter moet kijken hoeveel geld er is en voor wie je wat gaat doen.’ Samen beslissen is belangrijk. Er komen bijvoorbeeld boomhutten in de buurt, dat hebben ze samen besloten met de kinderen van de Wiltzanghschool.

‘Heel fijn in de buurt voor kleine kinderen is het pierenbadje. Maar dat is beste wel duur, omdat je er steeds schoon water in moet doen en alles eromheen schoonhouden.’ De drie mannen die het schoonhouden heten Eric, Marcel en Michel. Michel werkt er al heel lang en hij vindt het heel leuk.

 

2 thoughts on “Buurtcoördinator Jutta Bartels beslist samen met de buurt

 1. Nies Medema 14/06/2013 at 16:32

  zeker leuk, het wordt een mooie website! dank je wel Lars

  • admin 17/06/2013 at 09:14

   Het is goed om te zien dat het zo goed werkt. Alleen de opmaak hier en daar nog. Ook eens kijken of html werkt, met italics en links.

   • zoiets?
   • en zoiets?
   • nog eentje dan

Reacties zijn gesloten.