Over Gibraltar Pers

Persbureau Gibraltar

Persbureau Gibraltar startte in de herfst van 2012 als jongerenpersbureau, dat bericht over wie en wat belangrijk is in de Gibraltarbuurt in Bos en Lommer, Amsterdam. Dit bewonersinitiatief wordt uitgevoerd door de journalisten Kibret Mekonnen (2012-2013) en Nies Medema van Jonge Sla multimedia.

Buurtkranten

In maart 2013 en januari 2014 verscheen de Buurtkrant Gibraltar met artikelen over ondernemers en actieve bewoners en professionals. De presentatie werd gesponsord door lokale ondernemers. De eerste kranten werden bezorgd door wethouder Hetty Welschen.

Digitaal verder

In juni 2013 ging de website on line en begin 2014 gingen we samen met de Gibraltar Facebookpagina.

Vanaf april 2015 is het persbureau samen met Jonge Sla, IJdockzz, Streetcornerwork de Hogeschool van Amsterdam en het Media College gestart met Mediawyze, een mediabureau van jongeren in Amsterdam West.De jongerenwerkers van IJdockzz begeleiden de jongeren verder.

Andere persbureaus

Er zijn afspraken gemaakt met De Wiltzangh over een schoolpersbureau. In november 2013 schrijft De Wiltzangh over het nieuwe Hertspieghelplein voor de Westkrant en de website van het stadsdeel.

Er is sinds 2013 ook een ouderenpersbureau in West: Persbureau Erasmus, dat kranten uitgeeft maar ook een tentoonstelling maakte en workshops Persoonlijke Wereldkaarten maken geeft.

sinds januari 2014 is het Vrouwenpersbureau actief voor onder meer de VrouwenAcademie West.