Moeders en jongeren werken samen

In een paar maanden van ergernis en onbegrip tot samen feestvieren. In de Robert Scottbuurt hadden buurtmoeders last van jongeren. Ze gingen in gesprek en organiseerden 13 mei samen een buurtfeest. Keltouma Aitmrim is een van de dragende krachten achter dit initiatief. Ze zit in de ouderraad van basisschool De Springplank en is actief in de buurt. Ze wordt ondersteund door jongerenwerkers en het buurtpraktijkteam.

IMG_4257

Ruiten ingooien

‘We waren het na de kerstvakantie echt helemaal zat,’ zegt Keltouma. ‘De ruiten van de school waren kapot gegooid. We wisten niet wie het gedaan had, maar we zagen hier op t plein steeds jongeren rondhangen. En we vroegen ons wel af wat die daar eigenlijk deden. Waarom zaten ze niet op school of op hun werk?’

IMG_4268

Mooiere buurt

Abdelaziz Aithamou (17 jaar) is een van die jongeren. ‘We komen hier bij elkaar, na school. Ik zit op t ROC. Ik vind het wel erg dat ze je zo zien.’

‘Dit idee om samen te praten en een feest te organiseren is echt goed. Ik werk graag mee aan een mooiere buurt. We zien dat het werkt. Normaal zie je hier nooit kinderen en nu is het hele plein vol. Ik zie allemaal nieuwe gezichten.’

IMG_4273

Beter begrip

‘Ik ben wel echt anders gaan kijken, nu we een paar gesprekken hebben gevoerd,’ zegt Keltoum. ‘Het is echt heel lastig voor deze jongens om een stageplek te krijgen of een baan als je geen Jan heet, maar Mohamed. Nu snap ik beter waarom ze hier zijn. Het is heel fijn om meer van elkaar te begrijpen.’

IMG_4276

IMG_4279 IMG_4283 IMG_4285

 

 

 

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website