Voetbaltoernooi West Beweegt

– Jerry Augustin-

IMG_0587

Voetbaltoernooi West Beweegt, tussen vier buurten in Bos en Lommer, startte op vrijdag 24 april. Net als vorig jaar strijden de Gibraltarbuurt, de Kolenkitbuurt, de Landlustbuurt en de Gulden Winckelbuurt om de eer wie zich mag kronen tot winnaar van de West Beweegt League.

voetbal league West beweegt 1

Met heerlijke temperaturen en een lekker zonnetje vond de opening plaats op het Hertspieghelplein door stadsdeelvertegenwoordiger Jeroen van Berkel. Na het uitdelen van de tenues, het presenteren van de teams en het welkomstwoordje van de organisatie West Beweegt konden de teams zich opmaken voor de eerste speelronde.

Hierbij speelde Landlust tegen de Gulden Winckel op het Hertspieghelplein en verplaatsten de teams van de Kolenkit en Gibraltar zich naar het Cruyff Court bij de Wiltzanghspeeltuin. Nadat de warming up werd ingezet en zich veel publiek van beide wijken had verzameld, stond de wedstrijd op het punt van beginnen.

IMG_0524

De scheidsrechter van West Beweegt blies op zijn fluit en de wedstrijd kende gelijk een spectaculair begin. Twee ploegen die vol inzet en passie de wedstrijd waren begonnen. Uiteindelijk was het team Kolenkit die de score opende. Na vele mooie aanvallen bouwde de Kolenkitbuurt zijn voorsprong uit en nam het in de score afstand van team Gibraltar.

IMG_0519

Met een rust van 7-0 was het krachtsverschil uitgedrukt. Te prijzen was de vechtlust en goede mentaliteit dat team Gibraltar uitstraalde in de wedstrijd, met een beloning in de tweede helft. Er werden namelijk vijf mooie doelpunten gemaakt en tegenover de zes doelpunten van team Kolenkit was de tweede helft een mooi spannend spektakel.

Na afloop was er dan ook over beide wijken tevredenheid. De Kolenkit natuurlijk met het resultaat en het fantastisch vertoonde spel, Gibraltar met de mentaliteit die ze hebben getoond en een goede tweede helft die werd neergezet. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Week 1 is in ieder geval hoopgevend op nog meer spektakel voor de West Beweegt League voor de komende weken.

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website