Vreedzame wijken met kinderen

Ilonka Terlouw presenteert de vreedzame wijken

Kinderen kunnen helpen hun school en wijk vreedzamer te maken door te leren omgaan met conflicten.¬†Ilonka Terlouw presenteerde op 12 februari in cultureel jongerencentrum¬†Volta¬†voor zo’n 50 volwassenen het idee van de vreedzame wijk. Kinderen kunnen op het schoolplein en ook op straat andere kinderen aanspreken die ruzie maken en helpen die op te lossen.

In Utrecht is deze manier van werken al zover dat er 50 kinderen als wijkmediatoren zijn opgeleid en kunnen ingrijpen bij conflicten. In Amsterdam zijn er nu 12 kinderen in West opgeleid, en binnenkort gaat Yehudi van der Pol een nieuwe training geven in Bos en Lommer. Voor meer informatie kijk je op de website.

IMG_4925

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website