Trans Europe Express – urban dance in Amsterdam

– tekst en foto’s Rajeb Sabe-

27 febr dans

Op 27 februari vond in de Melkweg de Trans Europe Express plaats. Dat is een theaterfestival waar het publiek kennis maakt met opkomende Amsterdamse dansmakers en gevestigde Europese choreografen. Het is een geweldig event voor de dansliefhebbers, die niet bekend zijn met de urban danswereld of even genoeg hebben van de vele danswedstrijden.

De voorstelling bestond uit zeven verschillende acts uit België, Engeland, Frankrijk en Nederland. De hoogtepunt van de avond was de act van Mourad Merzouki. De prestigieuse Franze choreograaf heeft na tien jaar weer werk voor het publiek. Samen met het Europese netwerk voor urban dance, 7Steps, is Merzouki in het netwerk van 7Steps op zoek gegaan naar dansers voor zijn voorstelling. Na een lange zoektocht door verschillende landen in Europa, heeft hij een groep van danseressen geselecteerd.

27 febr dans 2

Het indrukwekkende hiphop stuk, dat maar liefst een half uur duurde, laat de verbintenis zien van hiphop dans ongeacht in welk land je woont, wat je huidskleur is en welke taal je spreekt. Iedereen die zich als hiphop danser identificeert, valt binnen het kader van hiphop. Dit werd visueel gemaakt door de verlichting in het stuk, waar er op de grond een vierkant uitgelicht werd en de dans daar binnen werd uitgevoerd. Om de verbintenis tussen alle dansers te benadrukken werden er ballen naar elkaar gegooid als symbool voor de onzichtbare relatie van hip hop dansers.

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website