Burgemeester in de buurt

– tekst Ismail Jaddi, foto’s Sara Zieter, Meryam Amezian –

IMG_5015

Op vrijdag de dertiende februari kwam onze burgemeester Eberhard van der Laan naar de Gibraltarbuurt. Hij wilde met de buurtbewoners praten om zo een beeld te krijgen van de buurt. De buurtvergadering werd gehouden bij de nieuwe speeltuin in de Gibraltarbuurt. Het was een gezellige en informatieve  middag met de burgemeester die zelf ook af en toe grapjes tussendoor maakte.

IMG_4949

Tijdens deze vergadering boden Ismail Jaddi en Sara Zieter een boekje aan met  verbeterpunten en oplossingen voor onveilige plekken in de wijk. Verder werd er gesproken over het feit dat de bewoners van de buurt soms wel angstig zijn om te politie te bellen in geval van overlast. Ook kwam het schoonhouden van de buurt ter zake. Er werd aangegeven dat niet iedereen meewerkte aan het schoonhouden van de buurt.

Ismael Jaddi en Sara Zieter bieden burgemeester Van der Laan hun boekje aan
Ismael Jaddi en Sara Zieter bieden burgemeester Van der Laan hun boekje aan

Toezicht

Hamza van IJdockzz kwam met het idee dat er meer toezicht moet worden gehouden om het hondenpoepprobleem te verminderen bij het grasveldje. De burgemeester stemde hiermee in en vond het belangrijk dat er ook jongeren bij de buurt betrokken waren.

Camera bij het pierenbadje?

Verder werd er nog gevraagd of er een toezichtscamera geplaatst kon worden bij het pierenbadje. De burgemeester antwoordde ‘Camera’s komen er alleen als het echt nodig is en bovendien is niet iedereen het er mee eens dat er een camera komt, want het is een soort van schending van privacy.’ De buurt is blij dat er genoeg politie toezicht aanwezig is.

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website