Wat als je kind wordt gepest?

spelende kinderen
De kinderen op de foto zijn niet de kinderen die gepest worden

– Interviews Sara Zieter en Meryam Ameziar –

Ik was met mijn broertje en mijn vriendin in de speeltuin tussen de Akbarstraat en de Schaapherderstraat in Bos en Lommer. We hoorden in het Arabisch geklaag van een aantal moeders, dus kwamen we op het idee om hun te interviewen. Dat vonden ze goed alleen wilden ze niet op de foto.

 

Hoe voelen ze zich in de buurt ?

Wahiba wil graag weg, ze wil hier niet blijven want ze hebben last van hangjongeren. Hun kinderen kwamen vaak huilend thuis omdat ze werden getrapt, er werden dingen afgepakt en ook werden ze uitgescholden. Haar man is een paar keer met de jongens gaan praten maar dat hielp ook niet want ze bleven maar pesten en pesten. Toen heeft haar man de politie ingeschakeld en de politie heeft maatregelen genomen. Nu komen er regelmatig buurtwachters voor de veiligheid in de buurt, die houden jongeren in de gaten.

Noura voelt zich niet echt veilig vanwege die lastige hangjongeren. ‘Dat moet stoppen! Anders ga ik zelf maatregelen nemen…’

 

Verhuizen?

Fatima zegt: ‘Mijn man heeft zo vaak met ze gesproken. Hij is het zat dat hij niet meer weet wat hij moet doen dus heeft hij de politie erbij gehaald maar het blijft nog steeds het zelfde ik wil hier weg het is niet meer veilig in Bos en Lommer.’ Zij is van plan om te verhuizen maar vindt niet echt een huis dat groot genoeg is, dus vandaar dat ze nog even wacht.

 

Voorbeeld

Mona zegt dat haar kinderen ook werden gepest door jongens uit de buurt. ‘Ze worden getrapt en geslagen.’ De politie was daar op ingegaan dat is nu gelukkig niet meer zo. ‘’Ik laat mijn kinderen weer buitenspelen, omdat ik weet dat de hangjongeren ze niets kunnen doen. Ik hoop dat de volwassenen laten zien hoe de kinderen zich moeten gedragen.’

 

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website