Krakers in mijn oude school

okt 2014 kraakpand buiten

-Interview en foto’s Sara Zieter en Meryam Amezian –

Met de school waarop ik vroeger zat was iets raars aan de hand. Er hingen spandoelen buiten, we zagen Palestijnensjaals en er zaten mensen in de tuin, met kledingrekken. Ik ging met Meryem vragen wat er aan de hand was. Waren er Palestijnen in mijn oude school getrokken? Nee, het waren krakers.

Strafbaar

Ze wilden wel praten, maar niet goed zichtbaar op de foto. Want kraken is strafbaar. Best wel stom, vonden de krakers, want als je weinig geld hebt kun je duis nooit een huis krijgen, terwijl er veel kantoren en scholen leeg staan. Daarom zijn zij hier gaan wonen.

okt 2014 ruilwinkel kraakpand

Bang

We waren bang dat de politie zou komen en wilden niet heel lang binnen blijven. Ze lieten ons snel even zien wat er met mijn oude school was gebeurd. Er was nu een winkel waar je spullen kon brengen of halen. Goed idee vonden wij, want veel mensen hebben teveel spullen en andere te weinig. We zijn benieuwd hoe lang ze nog blijven.

 

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website