Gerard Boots: Gibraltarbuurt iets veiliger

30okt2013 gerard bootsliggend

– Interview Sarah Deveci, foto Amina Seddik –

Gerard Boots is een buurtregisseur van de politie, speciaal voor de Gibraltarbuurt. Volgens Gerard Boots is de buurt veiliger en leefbaarder dan vroeger. Er gebeuren nog wel inbraken en fietsendiefstallen en dat is heel erg als het je overkomt. Daarom wil hij het liefst dat het nooit meer voorkomt.

Binnenshuis
Veel mensen in de buurt hebben problemen, vaker binnenshuis dan buiten. Huiselijk geweld, schulden, familieruzies en burenruzies komen veel voor en dat raakt de kinderen en jongeren meestal ook. De huizen zijn klein en gehorig. Gelukkig zijn er veel mooie speelplaatsen in de buurt.
Hulp
Gerard Boots hoopt dat er steeds minder diefstallen worden gepleegd en dat de mensen hun problemen thuis ook kunnen oplossen. De politie kan daar soms bij helpen, maar voor schuldhulp en andere zaken moet je naar welzijn. Of naar Hart van Gibraltar.

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website