Jazz in de Boomkerk

nona mammi-akopian

– interview Beverlyn Boahene, foto Amina Seddik –

Nona Mammi-Akopian is zo enthousiast over jazz dat ze tijdens het interview begint te zingen:  een improvisatie op ‘Summertime’ van Ella Fitzgerald. Nona organiseert een jazzconcert in de glazen zaal van de Boomkerk op 29 november 2013. Het begint om half acht en eindigt in de late uurtjes.

Het concert wordt al voor de tweede keer gehouden. De eerste keer was drie jaar geleden en dat was een groot succes. Nona Mammi: ‘Ik wil heel graag jazzmuziek laten horen zodat de buurt kan horen hoe mooi het is.’

Ze kende de pianist al jaren, al voor ze naar Nederland kwam, vanuit Armenië. Hij is ook haar begeleider als ze zelf Russische liederen zingt.

De hapjes worden verzorgd door de kerk. Verder is er budget van Stichting Buren van Gibraltar, daarvan krijgt ze wat geld. Dat is een stichting voor alle bewoners die iets willen doen in de buurt.

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website