André Nuyens: ‘Als je schrijft, ben je zelf ook weer kind’

 

IMG_9708
André Nuyens bij Podium Mozaïek tijdens kinderboekenweek 2013

– interview en foto’s Rumeysa Deveci, Sarah Deveci en Beverlyn Boahene –

André Nuyens heeft wel 30 boeken geschreven. Hij heeft in de bibliotheek en in scholen voorgelezen. Op 2 oktober las hij voor de eerste keer bij Podium Mozaïek. ‘Als je een boek leest stap je in een andere wereld,’ zegt André. Hij las vroeger zelf ook heel graag. ‘Dan ben je zelf de held.’

Drie soorten boeken

Hij was vroeger meester en schreef in zijn vrije tijd boeken. ‘Ik ben al 65, maar als je schrijft dan word je ook een beetje een kind. Daarom vind ik het leuk.’ ‘Ik schrijf drie soorten boeken: voor kinderen van 4 tot7 jaar maak ik prentenboeken, voor kinderen van 7 tot 10 kinderboeken en vanaf 10 jaar jongerenboeken.’

IMG_9664

De club

De titel van het boek waaruit hij vandaag leest, over de SMC (stoere mensen club) heeft hij verzonnen omdat zijn dochter vroeger een club had die bijna zo heette: de stoere meiden club. ‘Maar ik wilde dat het ook over jongens ging, dus ik heb er stoere mensen club van gemaakt.’

 

 

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website