Met DEGASTEN zelf op het podium!

– interview Sara Zieter, foto Nies Medema –

Cat van der Voort en Pearl Boamah van DEGASTEN
Cat van der Voort en Pearl Boamah van DEGASTEN

‘Theater voor jongeren kun je het beste maken met jongeren zelf,’ dat zegt Cat van der Voort. Zij doet de pr voor theatergroep DEGASTEN. ‘Ik maak reclame voor onze theatergroep. We heetten eerst tien jaar Jong Rast en zijn net van naam veranderd. We heten nu DEGASTEN omdat we zelfstandig zijn geworden.’

De jongeren die meespelen hadden geen ervaring, is dat erg?

‘Nee, je hebt geen ervaring nodig, zegt Cat van der Voort, ‘alleen moet je willen spelen. We vergroten dan met jou de dingen uit die al in je zitten.’

Een van de spelers is Pearl Boamah van 23. ‘Vijf jaar geleden had ik al wel op het podium gestaan. Toen zat ik nog op de opleiding Kunst, Cultuur en Amusement en we traden samen op. Daarna was ik actief achter de schermen, maar na een tijdje was dat niet meer genoeg. Ik wilde zelf weer op het podium!’

Pearl Boamah
Pearl Boamah

De voorstelling

De voorstelling ‘Stuck in de middle with you’ gaat over hoe jongens en meisjes met elkaar omgaan. De jongens smijten met elkaar, de meisjes zijn wat rustiger. Die doen net alsof ze aardig zijn, maar ondertussen zijn ze jaloers. ‘De schittering achter onze ogen is maar een glimpje van wie we werkelijk zijn,’ zegt de folder. De voorstelling van is nog tot zaterdag te zien bij Podium Mozaïek.

Nieuwe audities

Op zondag 6 oktober van 11 tot 5 uur zijn er in De Meervaart er nieuwe audities waar jongeren tussen 12 en 25 jaar welkom zijn. Je kunt je opgeven via de website van DEGASTEN, Facebook degasten.jong.rast, maar je mag ook gewoon langskomen van 11 tot 5 uur.

 

 

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website