Zestig jaar vrijwilligerswerk in de buurt

pag 4 tante wil met lintje –  interview Beverlyn Boahene, Rusmeysa Deveci, foto’s Sarah Deveci – Catharina Wilhelmina van der Pijl heet ze officieel, maar iedereen in de buurt kent haar als Tanta Wil. Tante Wil en ome Joop wonen meer dan 60 jaar in de buurt en hebben veel vrijwilligerswerk gedaan. Ze woont met veel plezier in de Gibraltarstraat, al meer dan 30 jaar. ‘Vrijwilligerswerk doe je altijd met liefde, voor je eigen plezier en in belang van anderen,’ zegt ze.

Tante Wil en ome Joop hebben veel vrijwilligerswerk gedaan in de buurt. Tante Wil was bijvoorbeeld voorzitter van de speeltuinvereniging.  Ze heeft die speeltuin indertijd zelf opgericht. Als dank daarvoor hebben ze zelfs een eigen bankje gekregen bij het pierenbadje, van stadsdeel west. Het bankje bij het pierenbadje kregen ze toen tante Wil 50 jaar werd. En ze heeft een lintje gekregen van de burgemeester omdat ze in  totaal 60 jaar vrijwilligerswerk heeft gedaan.

De buurt is heel gezellig. Ze geniet van de levendigheid van het pierenbadje.

Ze vindt het wel jammer dat de speeltuin veel strengere regels heeft gekregen nu zij er weg is. Tante Wil wil dat kinderen respect hebben voor hun ouders  en voor elkaar. Ze vind het belangrijk dat de kinderen elkaar niet pesten. Ze wil dat iedereen solidair met elkaar is.