Supermarkt Dulda al 25 jaar in de buurt

dulda1-interview Sarah Deveci, foto’s Rumeysa Devec i- De heer Osman Dulda (33)  is buurtbewoner en ondernemer uit de Gibraltarbuurt.  Samen met zijn mede-eigenaar meneer Ivanov werkt hij sinds 2005 in de buurtsuper Dulda in Gibraltarstraat. De supermarkt bestaat wel al 25 jaar lang in de buurt.  De naam van supermarkt is zijn familienaam.

Volgens de heer Dulda, verdient de Gibraltarbuurt  een leuke en klein winkel die dicht bij de buurtbewoners is, en daarom begon hij samen met zijn  mede-eigenaar deze winkel.

Osman Dulda woont in de Gibraltarstraat boven  de winkel waar hij werkt.  Hij vond de buurt vroeger wat onveiliger maar nu leuk en prachtig. Langzamerhand kent hij steeds meer mensen die in de buurt wonen.

dulda2Volgens meneer Dulda is een groentewinkel belangrijk voor buurtbewoners. Hij voelt zich hier thuis. Supermarkt Dulda heeft veel vaste klanten zowel in als buiten de buurt die drie, vier keer per week naar zijn supermarkt komen. ‘De mensen willen niet voor alles uit de buurt gaan boodschappen doen. Daarom verkoop ik  meer fruit en groenten dan alle andere producten,’ zegt Osman Dulda.