Directrice Meryem Balasar wil dat kinderen een leuk leven krijgen

pag 4 Meryem Balasar 2 – interview Rumeysa Deveci, foto’s Sarah Deveci –

Meryem Balasar begon in 1994 op de Elamienschool als juf. Daarna werd ze Intern Begeleider en nu is ze directrice.  Ze vindt het leuk om op deze islamitische basisschool te werken. Meryem Balasar is zelf moslim geworden door haar Turkse man die moslim is. Door haar man heeft ze Turks geleerd. Ze begon met Turks leren door kinderboeken te lezen.

Ze wenst voor islamitische kinderen een leuk leven en een goede plek in de maatschappij.  Meryem Balasar vindt het belangrijk dat kinderen een goed schooladvies krijgen en een goede opleiding.

‘De ouders en opa’s en oma’s van veel van onze kinderen hebben geen goeie opleiding. Ze kwamen hier als gastarbeiders. Als kinderen hier op school komen spreken ze vaak al meer talen. Dat is knap. Maar we besteden wel extra aandacht aan het Nederlands. En natuurlijk aan geloof.’

pag 4 Meryem Balasar

De kinderen hebben een uur per week godsdienstles. Pas was er een maand over het leven van de profeet Mohamed, en die werd afgesloten met een quiz.

Meryem Balasar woont in Slotervaart, met de fiets duurt dat maar een kwartiertje, maar ze komt vaak met de auto, omdat ze zoveel spullen moet meenemen.

De taak van de directrice is onder andere om goede onderwijzers aan te nemen. ‘Als iemand zich aanmeldt, dan heb ik eerst een gesprek en dan kan een meester of juf een proefles geven. Een goede juf is iemand die de klas weet te boeien. Ze hoeft niet per se islamitisch te zijn.’