Cafe Pistou draagt bij aan de leefbaarheid

pag 3 Ramses KopnelsРinterview Sara Zieter, foto Sarah Deveci РRamses Kopnels (40 jaar) heeft op 14 augustus 2012 cafe Pistou overgenomen. Het cafe is genoemd naar een Franse saus, omdat er veel  franse gerechten op de kaart staan. Meneer Kopnels is het cafe begonnen omdat hij van koken houdt. Hij heeft 20 jaar ervaring in het vak.

Ramses Kopnels vindt de Gibraltarbuurt een van de leukste buurten van Amsterdam, omdat het multicultureel is. Hij woont er zelf niet, maar heeft er familie wonen. Zo wist hij ook dat het pand op de hoek van de Admiraal de Ruijterweg te koop was.

In zijn restaurant komen mensen uit de buurt zowel als buiten de buurt. Op het moment van het maken van dit verslag waren bijvoorbeeld een groep van leraren en medewerkers van de Boomgaard school samen aan het lunchen.

Omdat Kopnels niet in de Gibraltarbuurt woont, heeft hij nog niet veel contact met de bewoners, maar hij heeft duidelijk belangstelling om samen met de ondernemers en bewoners aan de leefbaarheid van de buurt bij te dragen. Elke dag aan het eind van de middag is er bijvoorbeeld een buurtborrel.